Hevosemme

Olemme täysin islanninhevosille sydämemme menettäneet. Islanninhevonen  mielletään usein ”pieneksi, söpöksi, pörröiseksi, kaikille sopivaksi maastomopoksi”. Ja hyvin paljon se näitä onkin, mutta ei poni! Lisäksi ”kaikille sopiva” on ihan täysin yksilökysymys – ei rotu. Pienestä koostaan (säkäkorkeus keskimäärin 135-140cm) huolimatta islanninhevonen on vahva, nopea ja ketterä. Söpö ulkonäkö on osuva kuvaus, mutta sen lisäksi nämä ovat äärettömän herkkiä, alkukantaisia, viisaita ja nöyriä. Islanninhevosista löytyy varmasti jokaiselle taitotasolle sopiva ratsu. Rauhallisista maastoista nauttiva nautiskelija löytää varmasti sopivan islantilaisen ystävän itselleen. Kilpailuista ja nopeista hevosista kiinnostunut ratsastaja nauttii sähäkämmästä hevoskaverista. Islanninhevosella on perusaskellajien (käynti, ravi, laukka) lisäksi vähintäänkin töltti osalla vielä lisäksi liitopassi. Nämä lisäaskellajit tuovat kivasti lisää haastetta ratsastukseen.

Hevosemme asuvat pihatossa, mikä onkin erittäin hyvä vaihtoehto islanninhevoselle, joka kasvattaa talveksi todella muhkean talvikarvan. Pihatossa asuessaan hevonen saa itse valita milloin on sisällä ja milloin ulkona. Pidämme tärkeänä myös hevosen mahdollisuutta toteuttaa laumakäytöstään, eli että niillä on seuraa toisistaan, mahdollisuus leikkiä yhdessä, kesällä laiduntaa laumana. Näin ne pysyvät sekä psyykkisesti että fyysisestikin terveempinä ja myös silminnähden tyytyväisempänä.

 

Krapi frá Kanastödum

Krapi (suom. loska) on 12 vuotias ruuna, joka on tuotu islannista suomeen 2016. Krapi on hurmaava herrasmies, oikea luottohevonen kaiken tasoisille ratsastajille. Krapi ei ole kuitenkaan mikään automaatti, vaan tarvitsee ratsastajaltaan selviä apuja ja rauhallisuutta. Tasaisen ratsastajan kanssa tölttää puhtaasti.

   Strákur frá Paunolanmäki

Strákur (suom. poika) tutummin ”Urho” on kahdeksanvuotias ruuna. Urho on pieni ja reipas, ystävällinen ja hieman ujo ruuna, joka yrittää kyllä parhaansa, mutta hakee vielä rutiinia töihin. Urho on pienikokoinen, joten se on kokonsa puolesta sopiva ratsu vain pienille aikuisille/lapsille. Tölttää jo lyhyitä pätkiä puhtaasti, paranee koko ajan. Urho on meillä ylläpidossa näillä näkymin loppukesään -21.

  Solfari frá Halmeniemi

Solfari (suom. kulkee auringon kanssa) eli tutummin Solle, on kahdeksanvuotias muhku ruuna. Talvisin niin karvainen hevonen, että muinaiset mammutitkin jäävät toiseksi. Ystävällinen, mutta hieman ”hömelö” persoona, jota toisinaan hessu hopoksikin kutsutaan. Solfari tulee olemaan täydellinen maastoratsu, kunhan saa vielä hieman lisää rutiinia. Solle aloittelee hiljalleen terapeutin uraansa, alkuun kokeneiden ratsastajiemme kanssa. Oikea tölttikone kunhan saa lisää voimaa.

"Kingi", syntynyt -07. Rehti ja reipas, herkkä, hieman "pieni sydäminen" ruuna. Parhaimmillaan kokeneiden ratsastajien ratsuna.

Gimsteinn frá Kaunismäki

Gimsteinn (suom. jalokivi) eli tutummin Kingi on 14 vuotias ruuna, rehti ja reipas työmyyrä. Kuuliainen ratsastaa, mutta soveltuu parhaiten kokeneille ratsastajille. Maastossa ei ole ollenkaan aloittelijoiden ratsu. Tölttää hienosti, mutta vaatii jo taitoa ratsastajalta.

Vorpertla frá Fagraholti

Vorpertla eli tutummin Helmi on 12 vuotias tamma. Äärettömän herkkä ratsastaa, tölttää kivasti. Maastossa toimii vetohevosena, kentällä tullaan näkemään osaavien ratsastajien käytössä.

Hagrid frá Hogwarts

Hagrid on 17 vuotias ruuna. Oman koko tähänastisen islanninhevosharrastukseni merkityksellisin issikka, opettajani. Ainoastaan kokeneiden ratsastajien käytössä, mutta nyt jo kevyemmällä käytöllä muutaman vakituisen ratsastajansa kanssa.

Perla frá Miðey

Perla on 12 vuotias kuvankaunis tamma. Kiltti ja maastovarma, rauhallinen. Soveltuu maastossa kaikentasoisille, tölttää helposti ja mielellään. Ylläpidossa meillä vuoteen 2022 asti.

Kakkulanmäen Fanny

Fanny on kahdeksanvuotias shetlanninponitamma. Persoonallinen ja puhelias poni, joka tykkää kiltistä ja pehmeästä kohtelusta. Vaatii kuitenkin pieniltä ratsastajiltaan päättäväisyyttä ja huumorintajua. Fannyn lempijuttuja on kärryttely ja syöminen.

Ponikujan Typy

Typy olisi ollut tylsä kutsumanimi niinpä hänestä tuli Alma Amalia. Alma tuli ihan pienenä varsana meille, joten sen kanssa on kyllä erityinen suhde ehtinyt syntyä. Alma on kuitenkin vain maskotti ja seuraneiti isommille hevosille. Sitä ei ole koskaan koulutettu ratsuhommiin tai ajolle. Ja älä anna pienen söpön ulkonäön hämätä, Almalla on iso ego!