Ketä me olemme

Mirjami "Mimmi" Nahkala

Mirjami "Mimmi" Nahkala

Yrittäjä, ilmeisesti parantumaton heppatyttö

Olen 36 vuotias, paljasjalkainen ylivieskalainen. Laskin juuri, että 27 vuotta olen omistanut hevosia ja puuhannut niiden parissa. Uskotteko, että niihin vuosiin mahtuu uskomattoman paljon ”kantapään kautta” opittua, hikeä, verta ja kyyneliä. Mutta myös hienoja hevoskohtaamisia, mieleenpainuvia ja ikimuistoisia elämyksiä, onnistumisia ja itsensä ylittämisiä. Olen pudonnut reen kyydistä ja raahautunut perässä niin että paidan sisus oli täynnä lunta. Olen kokenut kauhunhetkiä kotiinpäin riistäytyneen hevosen selässä, saanut rodeokyytiä, törmännyt karhuun, kokenut parit potkut, pudonnut selästä useita kertoja ja silti aina vain sinne kiipeän. Olen myös ratsastanut villiä laukkaa ilman satulaa kuutamonvalossa, vaeltanut satoja kilometrejä pitkin metsiä ja metsäteitä hevosen kanssa, viettänyt viikon käsivarren lapissa hevosilla vaeltaen vaarojen päällä ja jokia ylittäen, valmentautunut, kilpaillut, nähnyt varsoja syntyvän sekä työskennellyt islannissa hevosia treenaten. Kaikki nämä kokemukset ovat opettaneet ja kasvattaneet vuosien aikana minua ymmärtämään hevosia paremmin. Oman juttuni, islanninhevoset, löysin ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten. Kohta 10 vuotta olen keskittynyt vain tähän rotuun.

Olen koulutukseltani matkailupalveluiden tuottaja/vaellusratsastusopas. Kävin myös vuoden kestävän hevoshierojan koulutuksen (ELK Weter).  Olen suorittanut Green Caren perusteet ja Talli Mímir onkin Green Care Finland ry:n jäsen.

  • Viimeisimmät koulutukset:
    Hevosten kouluttamisen tutkinnon osa -21-22 (Kpedu Kaustinen)
  • Istuntaopettajakoulutus CwC (Coaching with connection) kesän -22 aikana

Viimeiset 15 vuotta olen työskennellyt siivoojana. Kokemusta on kertynyt lähes kaikesta siivoustyöstä, joten mikäli tarvitset kotisiivousta niin ota yhteyttä.

Minna Nahkala

Minna Nahkala

Yrittäjän pikkusisko

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja
Lähihoitaja
Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja