Palvelut

Ohjeita ja tietoa asiakkaillemme

Ratsastus tapahtuu aina omalla vastuulla! Toiminnallamme on vastuuvakuutus, mutta jokaisen ratsastajan ja tallialueella liikkuvan on huolehdittava, että omat vapaa-ajan tapaturmavakuutukset ovat kunnossa! Ratsastus on tasapaino- ja tekniikkalaji, vain sinä itse pidät itsesi selässä.

Meillä on ratsastajille painoraja max 80-90kg, pienimmällä issikallamme alle 75kg, shetlanninponi alle 50kg. Painoon vaikuttaa hevosen koko ja ennenkaikkea ratsastajan kehonhallinta ja mahdollinen aiempi ratsastuskokemus.

Mikäli paino mietityttää, ole yhteyksissä meihin.

Turvallisuus on meille tärkeää, joten olethan rehellinen aiemmasta ratsastuskokemuksestasi  – näin osaamme valita sinulle parhaiten sopivan hevosen.

Emme ratsasta myrskyllä/ukonilmalla. Pakkasraja -15° astetta, helleraja +24° astetta, tallin mittarista katsottuna. Kenttämme sijaitsee aukealla paikalla, joten täällä tuulee yleensä aina enemmän kuin muualla, huomioi se pukeutumisessa.

Pukeudu mukaviin ulkoiluvaatteisiin/ratsastusvaatteisiin joissa pystyt liikkumaan. Kengissä olisi hyvä olla pitoa/pieni korko – ei tennareita! Hyvät on esim kumisaappaat, vaelluskengät jne.

Pukeuduthan sään mukaisiin vaatteisiin. Talvella kylmä tulee hyvin nopeasti ensimmäisenä varpaille ja sormille – kunnon talvikengät ja kinttaat ehdottomat! Kesälläkin ohuet kesäratsastushanskat on hyvät.

Olethan vastuullinen talleilla liikkuja ja peset/desinfioit (esim. virkon s) ratsastusvaatteet aina eri talleilla käyntiesi välillä, myös kengät.  Tällä tavoin pidämme huolen, ettei hevosista hevosiin tarttuvat taudit pääse leviämään eri tallien välillä.

Meillä on kypäräpakko. Tallillamme on lainakypäriä mikäli sinulla ei ole omaa.

Peruuttamattomista varauksista veloitetaan täysi summa. Peruutukset edellisenä iltana – viimeistään kuitenkin varatun ajan aamuna.

Mitä me tarjoamme

Ohjatut ratsastustunnit

Aidatulla kentällä ratsastuksen perusteita ensikertalaisille ja vähän ratsastaneille, elämysten etsijöille ja takaisin satulaan palaaville. Kokeneemmille ratsastajille tarjoamme uutta haastetta askellajiratsastuksen perusteista. Pienet ryhmät takaavat yksilöllisen ohjauksen (2-3hlö).

Ratsastustunti 60min – 30€/hlö.
Yksityistunti 50€.

Lasten 30min – 20€/hlö jos vähintään 2 ratsastajaa. 30€ yksityisenä.

Hevosavusteinen toiminta

Hevonen on hyvä opettaja, kasvattaja ja ystävä – hevonen ei syrji eikä arvostele. Hevosten kanssa harrastaessa kehonhallinta ja tasapaino paranevat, itsetunto kohenee ja auttaa keskittymään.  Hevosen rauhoittava läsnäolo rentouttaa arjen kiireessä ja laskee stressitasoja. Hevosavusteinen toiminta on ohjattua yksilöllistä harrastetoimintaa  yksilön tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toiminta ei ole ratsastukseen tähtäävää.

Hevostoimintatunti 40€.
Myös pienet ryhmät, kysy hintaa.

Maastoratsastus

Toistaiseksi maastoon viemme vain kokeneita tai meillä useamman kerran kentällä ratsastaneita, enintään 2-4 hlöä kerralla. Alaikäraja maastoihin on 15 vuotta.
Hinnat 1.2. alkaen

 1h 40€
2h 60€

Lasten issikkaleirit

Kesällä järjestämme suosittuja lasten päiväleirejä, joissa lapset pääsevät hoitamaan ja puuhastelemaan hevosten parissa. Isommille lapsille uutuutena kesällä 2021 myös yönyli-leirejä. Tulevista leireistä ilmoitamme lähempänä kesää.

Leirit alk. 75€.

Hevosen käsittely- tunnit

Paras suhde ja yhteys hevoseen luodaan maastakäsin. Hevosen käsittelytunneilla opetellaan turvallista ja eettistä hevosen käsittelyä. Kun käsittely ja hevosen ymmärtäminen sujuu maastakäsin luontevasti ja turvallisesti, saa tästä koko harrastuksesta paljon enemmän irti.

Hevosen käsittelyn aakkoset 1h 30€/hlö

Elämyspaketti

Kauttamme on myös saatavissa pienille ryhmille (max 4hlöä) elämyspaketti, joka sisältää räätälöidyn hevoshetken ryhmän koosta/tasosta riippuen ja sen päätteeksi ihanan rentouttavan saunahoidon jonka järjestää 3km päässä Löylylintu.

Kysy tarjous!

Kysy myös muita mahdollisuuksia räätälöidyistä paketeista! Katsotaan jos voisimme auttaa.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta avuksi kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseen. Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on suunitelmallista ja tavoitteellista toimintaa. Hinta sisältää lähtötason arvioinnin, suunnitelmat, toteutuksen sekä arvioinnin. Ohjauksesta vastaa koulutettu sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Minna Nahkala.

Suositus 10 käyntiä, á 90€/h. Kysy lisää!

Kotisiivoukset

Tarjoan hevoshommien ohessa siivoustyötä Ylivieskan alueella. Minulla on 15 vuoden monipuolinen kokemus siivoustyöstä. Kauttani onnistuu kotisiivous, ikkunan pesut, toimitilasiivoukset sopimuksesta. En suorita koneellisia pesuja. Hinnat sisältävät alv ja työssä tarvittavat aineet/välineet.

38€/h.