Ratsastustunti kentällä 30€ (1.9. lähtien 34€)

Ratsastustunti kentällä noin 60min pienryhmässä – aina enintään 3 henkilön ryhmä. Pienet ryhmät takaavat yksilöllisen ohjauksen jokaiselle ratsastajalle.

Lastentunti 30min 20€ (1.9. lähtien 25€)

Lasten 30min ratsastukset sopii aloittelijoille/ensikertalaisille. Lastentunneilla ohjaaja kulkee lähellä ja opastaa, tarvittaessa myös taluttaa. Lastentunteja järjestetään vain noin kahtena päivänä/kk – kysynnän mukaan.

Aloitteleville/vähän ratsastaneille lapsille suosittelemme 30min ratsastuksia tai yksityistunteja niin pitkään että ravi onnistuu täysin itsenäisesti. Tämän jälkeen on mahdollista siirtyä 60min ryhmätunneille.

Yksityistunti kentällä 50€ (1.9. lähtien 55€)

Yksityistunnilla varmistat sen, että saat täysin henkilökohtaista ohjausta ratsastuksen perusteisiin.

Maastoratsastus 1h 40€

Maastoratsastus tallin lähistön metsäpoluilla ja -teillä. Sopii myös vähemmän ratsastaneille – etenemme  AINA ryhmän vähiten ratsastaneen taitojen mukaan. Alaikäraja 12 vuotta. Nuorilta edellytämme jo hyvää ratsastustaitoa tai muutamia tunteja kentällä hevosillamme ennen maastoretkeä. Ryhmäkoko 3-4 hlöä.

Maastoratsastus 2h 60€

Parin tunnin maastoretki hyvässä seurassa kivoilla issikoilla! Ratsastamme pitkin metsäteitä ja -polkuja tai idyllisillä peltoteillä keskellä kauneinta maaseutua. 2h maastoretkellä tarvitset jo hyvät perustaidot ratsastuksesta (hallitset vähintään kaikki kolme perusaskellajia).
Ryhmäkoko max 3-4 ratsastajaa.

Tuunaa maastoretki lisäpalveluilla retken jälkeen
Kahvi + pulla 5€/hlö.
Nokipannukahvit + makkaranpaisto nuotiolla tallin pihapiirissä 10€/hlö.

Hevosen käsittely -tunti 30€

Hevosen käsittely-tunneilla opetellaan ohjatusti käsittelemään hevosta ja lukemaan sen pieniäkin eleitä ja ilmeitä. Hyvät hevosmiestaidot lähtevät maastakäsittelystä ja on huikea kokemus huomata, kuinka herkästi hevonen lukee meidän kehonkieltä. Kesto 1h.

Hevosavusteinen toiminta 40€ (1.9. lähtien 45€)

”Hevonen on hyvä kasvattaja, opettaja ja yhteistyökumppani – eikä hevonen syrji” (hippolis.fi). Vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti ja fyysisestikin, vahvistaen tunnetaitoja, elämänhallintaa ja itsetuntoa. Hevosen kanssa voidaan puuhastella monin eri tavoin, taluttaa, hoitaa, ajaa kärryillä, käydä metsäkävelyllä, ratsastaa. Hevosavusteinen toiminta sopii ihan jokaiselle. Voit tulla yksin, kaksin tai pienellä porukalla puuhastelemaan, hakemaan kokemuksia, oppimaan uutta, virkistäytymään, voimaantumaan.

Hinta 40€ (1.9. 45€)/yksilökäynti.
Pienryhmät 3-5 hlöä alkaen 80€/h. Ryhmät voivat lisämaksusta tilata meiltä nokipannukahvit + makkaranpaisto ja/tai pulla.

 

Olemme Green Care finland ry:n jäseniä.

Tärkeää ohjeistusta!
Luethan huolellisesti.

Ratsastus tapahtuu aina omalla vastuulla! Toiminnallamme on vastuuvakuutus, mutta emme vakuuta ratsastajia erikseen. Tästä syystä huolehdithan, että vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesi on ajantasalla.
Ratsastus on tasapaino- ja tekniikkalaji – vain sinä itse pidät itsesi selässä.

Meillä on ratsastajille painoraja 75-90kg. Shetlanninponillamme painoraja noin 50kg. Ratsastajan max. painoon vaikuttaa  hevosen koko ja ennenkaikkea henkilön kehonhallinta sekä mahdollinen aiempi ratsastuskokemus. Mikäli paino mietityttää, ole yhteyksissä meihin.

Peruuttamattomista varauksista veloitetaan täysi hinta! Peruutukset edellisenä iltana tai viimeistään kuitenkin varatun ajan aamuna.

Meille turvallisuus on tärkeää, joten olethan rehellinen aiemmasta ratsastuskokemuksesta – näin osaamme valita sinulle parhaiten sopivan ratsun.

Emme ratsasta ukonilmalla/myrskysäällä. Pakkasraja -18°. Helleraja +27°. Lämpötilat katsotaan tallin mittarista.

Pukeudu mukaviin ulkoiluvaatteisiin/ratsastusvaatteisiin joissa pystyt liikkumaan. Kengissä olisi hyvä olla pitoa/pieni korko – ei tennareita! Hyvät on esim kumisaappaat, vaelluskengät jne.

Pukeuduthan sään mukaisiin vaatteisiin. Talvella kylmä tulee hyvin nopeasti ensimmäisenä varpaille ja sormille – kunnon talvikengät ja kinttaat ehdottomat! Kesälläkin ohuet kesäratsastushanskat on hyvät.

Olethan vastuullinen talleilla liikkuja ja peset/desinfioit (esim. virkon s) ratsastusvaatteet aina eri talleilla käyntiesi välillä, myös kengät.  Tällä tavoin pidämme huolen, ettei hevosista hevosiin tarttuvat taudit pääse leviämään eri tallien välillä.

Meillä on kypäräpakko. Tallillamme on lainakypäriä mikäli sinulla ei ole omaa.

Peruuttamattomista varauksista veloitetaan täysi summa. Peruutukset edellisenä iltana – viimeistään kuitenkin varatun ajan aamuna.