ratsastuksen pitäisi olla kivaa

Ohjatut ratsastustunnit

Meillä ratsastetaan aina ohjatusti. Ratsastustunneilla on aina pienet ryhmät (2-3) ratsastajaa, joten jokainen saa varmasti yksilöllistä ohjausta.

Ratsastustunnit ovat istunta- ja askellajiratsastuspainotteisia, mutta teemme myös hyvin perusjuttuja ja mm. kouluratsastusharjoituksia jotka ovat myös askellajiratsastuksen perusta. Estetunteja emme pidä, mutta joskus säännöllisesti tunneilla käyvät pääsevät hieman kokeilemaan hyppäämisen alkeita.

Pyrimme opettamaan mahdollisimman hevosystävällistä ratsastusta. Olen opiskellut Coaching with connection istuntaopettajaksi vuoden 2022 aikana. CwC-istuntaopetus on vuorovaikutteista opetusta, jonka  tavoitteena on terveellisempi ja kehotietoisempi ratsastaja ja pienin, hevosystävällisin avuin toimiva ratsu joka liikkuu terveellisesti.

Lue alempaa tarkemmat kuvaukset ja ohjeet ratsastustunneista.

Tunteja voit varata puhelimitse/viestitse 0440292670 tai sähköisen ajanvarausjärjestelmä HOPOTIN kautta.

Turvallisuus

Ratsastajan painoraja hevosesta riippuen 70-85kg.

Toiminnallamme on vastuuvakuutus, huolehdithan että omat vapaa-ajan tapaturmavakuutukset ovat kunnossa.

Emme ratsasta myrskysäällä/ukonilmalla. Pakkasraja -15-20, helleraja +25-27.

Ryhmäkoot

Ryhmäkoko kenttätunneilla lähes poikkeuksetta 2-3 ratsastajaa.

Meillä on reippaita ja herkkiä, osaavampien ratsastajien hevosia sekä tasaisempia ja rauhallisempia hevosia vähemmän ratsastaneille. Olethan rehellinen taitotasostasi jotta osaamme valita taidoillesi parhaiten sopivan hevosen.

 

Varusteet

Tallilta saa lainaan kypärän. Pukeuduthan säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kengillä.

Kengiksi käy esim. kumisaappaat tai vaelluskengän tyyppiset tukevat ja pienellä korolla varustetut kengät. Ei lenkkareita/tennareita. Hanskat on hyvä olla ympäri vuoden.

Talviratsastus on ihanaa, kunhan pukeutuu riittävän lämpimästi ja suojaa varsinkin varpaat ja sormet.

Kohti sydänyhteyttä hevosen kanssa?

Ratsastustunti 34€/hlö

Ohjatut ratsastustunnit pienryhmissä (2-3 ratsastajaa) aidatulla kentällä. Tunnit pyritään järjestämään tasoryhmissä. 

Lasten minitunnit 25€/hlö

Aloitteleville ratsastajille meillä on 30min minitunteja, joilla harjoitellaan ratsastuksen alkeita hauskasti ja turvallisesti. Minitunteja ei ole viikoittain tarjolla. Yli 6 vuotiaille.

Yksityistunti 55€

Yksityistunnit sopii kaikille jotka haluavat henkilökohtaista ohjausta ratsastukseensa. Tunti sopii myös niille, joilla on taustalla esim. jonkinlainen ratsastuspelko. Yksityistunnin aikana voimme keskittyä tunteisiin paremmin. Tunnin kesto 45min.

CwC istuntatunnit muualla

Tulen mielelläni pitämään istuntatunteja myös muille talleille Ylivieskan ja lähikuntien alueella, sovittaessa myös kauemmaksikin. Toimipaikastani noin 30km säteellä tuntihinta 45€/hlö (sis.alv 24% ja matkakulut).

Hevosystävällinen ratsastus istunnan kautta

Coaching with Connection

Kaikessa hevosen kanssa tekemisessä on kolme yhtä tärkeää  osaa: tekniikka, tietoisuus ja tunne.

CwC-istuntaopetus on biomekaniikkaan perustuvaa, vuorovaikutteista ratsastusta. Opetuksessa yksi tavoite on lisätä tietoisuutta ratsastajan sekä hevosen kehosta.

CwC-istuntatunneilla opetellaan biomekaniikan perusteita. Erilaisilla mielikuva-, hengitys- ja kehonhallintaharjoituksilla löydetään tasapainoista istuntaa. Tasapainoinen istunta parantaa yhteyttä hevosen kanssa. Ratsastus on kuitenkin muutakin kuin tekniikkaa. Todellinen yhteys hevosen kanssa  löytyy, kun opimme tunnistamaan myös omat tunteemme ja energiamme , hyväksymään ne ja niiden vaikutuksen hevoseen. Tunnit ovat aina yksilöllisiä ja avoimen vuorovaikutuksen kautta oppiminen on kannustavaa ja tasapuolista.

Lue lisää Coaching with Connection istuntaopetuksesta täältä.

Ota yhteyttä

Soita meille

0440292670

Vieraile meillä

Lentokentäntie 55 84540 Ylivieska

Kirjoita meille