Maastoratsastus

Luontoseikkailut hevosen kanssa

Järjestämme ympäri vuoden maastoratsastuksia lähimetsän poluille ja teille. Meillä ei ole lapin tunturimaisemia tai kangasmetsiä, mutta meillä on hyvin monipuolinen luonto, eläimet ja perisuomalainen maalaismaisema laajoine peltoaukeineen. Metsässä voimme talviaikaan törmätä ilveksen ja jopa ahman jälkiin, kohtaamiset hirvien, kauriiden ja kettujen kanssa on myös hyvin mahdollisia. Reittimme kulkevat vaihtelevasti metsäpoluilla ja -teillä sekä peltojen reunoja. Kesä-syyskaudella teemme myös muutamia pidempiä maastoratsastuksia ja parin päivän vaelluksia.

Talvikaudella ohjelmistossa on vain 1-2h maastot. Tunnin maastot soveltuvat myös vähän vähemmän ratsastaneille. Yli tunnin maastot sekä pitkät vaellukset on suunniteltu hyvät perusratsastustaidot jo hallitseville. Huomaathan, että pidemmät ratsastukset edellyttävät ratsastajalta myös hyvää fyysistä kuntoa.

Turvallisuus on meille tärkeää. Maastojen alaikäraja on 14 vuotta. Alaikäisiltä edellytämme säännöllisiltä ratsastustunneilta hankittua hyvää ratsastustaitoa kaikissa kolmessa perusaskellajissa. Olethan rehellinen taidoistasi maastoa varatessa, jotta osaamme valita sinulle parhaiten sopivan ratsun. 

1h maastoratsastus

1h maastoratsastus kuljettaa meidät lähialueen metsäpolkuja ja -teitä pitkin, samoja reittejä mitä alueella asuva ilveskin todistetusti kulkee.  1h maasto sopii kaiken tasoisille ratsastajille, myös vähemmän ratsastaneille. Matkavauhti sovelletaan aina ryhmän vähiten ratsastaneen taitojen mukaan. 

Saatavuus: ympäri vuoden
Ryhmäkoko: 3-5 hlöä
Alaikäraja: 14 vuotta
Hinta: 40€

 

Vinkki: voit tuunata oman ryhmän maastoa nokipannukahveilla ja eväsleivällä/makealla jotka nautitaan ratsastuksen päätteeksi tallin pihapiirissä kodassa (+10€/hlö).

2h maastoratsastus

2h maasto sopii jo enemmän ratsastaneille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa kolmessa perusaskellajissa. Reitti kulkee metsäpolkujen ja -teiden kautta kiertäen ympyrälenkin vaihtelevissa maastoissa.

Saatavuus: Ympäri vuoden
Ryhmäkoko: 3-5 hlöä
Alaikäraja: 14 vuotta
Hinta: 60€

Vinkki: voit tuunata oman ryhmän maastoa nokipannukahveilla ja eväsleivällä/makealla jotka nautitaan ratsastuksen päätteeksi tallin pihapiirissä kodassa (+10€/hlö).

3-4h retket

Pidemmät retket on kokeneille ratsastajille suunnattuja arjen irtiottoja. Pidempiin retkiin sisältyy aina nokipannukahvit ja retkieväät joko retken puolivälissä (4h) tai sen päätteeksi (3h). 

Saatavuus: kesä-syksy
Ryhmäkoko: 5 hlöä
Alaikäraja: 14 vuotta
Hinnat alk. 80€

Teikon Vaellus

Teikon vaellus on täydellinen irtiotto arjesta, luontoa, hevosia, yhteisiä kokemuksia sekä ripaus hemmottelua. Pitkät vaellukset on aikuisille, kokeneille ratsastajille suunnattuja elämyspaketteja. Vaelluksella ratsastetaan molempina päivinä 4-5h, yöpyminen Teikon tuvalla. Hinta sis. oppaan, ratsastukset, ruokailut, yöpymisen, muun ohjelman.

Saatavuus: kesä/syksy
Ryhmäkoko: 5 hlöä
Alaikäraja: 18 vuotta

 Kesän 2024 vaellusten aikataulut löydät täältä.

Yksityismaasto kahdelle (1h)

Privaattimaasto vain sinulle ja ystävällesi! 

Saatavuus: Ympäri vuoden
Ryhmäkoko: 2 hlöä
Alaikäraja: 14 vuotta
Hinta: 100€ / 2hlö

 

Talutusmaasto (30min)

Pienemmille lapsille minimaasto taluttajan kanssa. Ratsastuksen kesto 30min. 

Saatavuus: ympäri vuoden
Ryhmäkoko: max 3 hlöä
Alaikäraja: 6 vuotta
Hinnat alk. 40€

Ajanvaraukset

Oman seikkailusi voit varata kätevästi sähköisen ajanvarauksen kautta täältä (vaatii rekisteröitymisen).

Perinteinen soitto, tekstiviesti/whatsapp toimii myös, mutta huomioithan että työni  luonne on sellainen, etten päivystä puhelimen ääressä koko ajan.

Yhteystiedot

tallimimir@gmail.com

0440292670

Lentokentäntie 55
84540 Ylivieska

Aukioloajat

Toimipaikkamme on myös koti.
Tästä syystä olemme avoinna vain ajanvarauksella 🙂

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Talli Mimir. All Rights Reserved.